Groep 6/7/8

Welkom op de pagina van groep 6/7/8!

Groep 6/7/8 bestaat uit 12 leerlingen en heeft twee juffen. Op maandag, donderdag en vrijdag is juf Wanda er, en op dinsdag en woensdag juf Carolien. Ook krijgen we ondersteuning van twee onderwijsassistenten, meester Bart en juf Sabine. Daarnaast is er op donderdag en vrijdag een stagiair van de opleiding tot onderwijsassistent in de groep, meester Hilbert.

We hebben een gezellige klas en hebben veel te leren in de bovenbouw! Zo werken we hard aan spelling en taal, waar we afgelopen jaar een nieuwe methode (Taal Actief 4) voor hebben aangeschaft. Ook werken we met Snappets. Dit zijn tablets waar we de rekenlessen op verwerken en waarop we ook werken aan onze individuele doelen voor spelling en rekenen.

Er is natuurlijk ook ruimte voor wereldoriëntatie en creativiteit in onze groep. Vanaf dit schooljaar zullen we deze vakken gaan aanbieden in de vorm van thematisch en betekenisvol onderwijs met de methode Alles-in-1. Door de verschillende vakgebieden te combineren werken we logisch, motiverend, efficiënt en effectief. Zo leren we binnen het eerste thema ‘Afrika en Azië’ bijvoorbeeld de cultuur van een werelddeel, waar dit werelddeel ligt en uit welke landen het bestaat, welke kookkunst, muziek, kunst en dans bij het werelddeel horen, wat woorden die bij dit werelddeel horen betekenen én hoe je deze woorden in het Engels uitspreekt. In totaal werken we aan 5 thema’s per jaar binnen de domeinen Aardrijkskunde, Geschiedenis, Techniek, Cultuur en Natuur.

We verwachten er dit jaar met elkaar een leuk, gezellig en leerzaam jaar van te maken!

 

Project Afrika voor site