Groep 3/4/5

Welkom op de pagina van groep 3/4/5.

Wat fijn om iedereen weer terug te zien na de zomervakantie. We zijn inmiddels weer gestart met de nieuwe groepen en zitten alweer een paar weken in het ritme. Via deze weg willen wij ons even voorstellen:

Wij zijn de leerlingen van de groepen 3/4/5 van OBS de Wiekslag in Rijswijk. Onze groep 3 bestaat uit 6 leerlingen, groep 4 bestaat uit 10 leerlingen en groep 5 bestaat uit 9 leerlingen. Wij krijgen alle dagen van de week les van juf Sharina en op maandagochtend, dinsdagmiddag en woensdag krijgen we ook les van meester Bart.

Hoe ziet een dag er bij ons uit?
Als de kinderen binnenkomen begroeten wij elkaar en geven de juf een handje bij de deur. Op het bord kunnen we zien wat er die dag op het programma staat. De dag begint meestal met een kringgesprek of lezen.

In groep 3 werken we met Ben Bus van Lijn 3. Dit is de naam van onze leesmethode. Hier leren wij nieuwe letters en woorden door het woord te hakken en plakken. De nieuwe letters hangen op een mooi bord in de klas, zodat iedereen kan zien wat we al geleerd hebben. We leren ook al om deze woordjes snel te benoemen (flitsen). Na de instructie gaan wij aan de slag in ons werkboekje. We gaan dan op zoek naar de nieuwe letter. Daarnaast leren we ook rekenen. Hierbij leren we de getallen van 0 t/m 10 te herkennen en te schrijven, maar leren we ook rekenen met de stippen van een dobbelsteen en leren we wat meer en minder is.

In groep 4 wordt ook hard gewerkt. Hier leren we werken met een Chromebook. Dit was eerst even wennen, maar het gaat al een stuk beter en we leren er steeds sneller mee om te gaan. Op de Chromebook zijn we druk bezig met rekenen en taal. Bij het rekenen  leren we om sommen tot en met 20 te automatiseren. Hierbij gaat het om erbij- en eraf sommen. Wisten jullie dat wij op onze Chromebook gelijk kunnen zien of we de som goed gemaakt hebben? Bij taal leren we wat een zelfstandig naamwoord, een lidwoord en wat het alfabet is. Daarnaast krijgen we ook voor het eerst Estafette en starten we binnenkort met Nieuwsbegrip.

In groep 5 lopen de zweetdruppeltjes ook over de gezichten van het harde werken. Ook in deze groep werken we voor het eerst met een Chromebook. Dat is natuurlijk super leuk en als we een foutje maken, kunnen we dit meteen verbeteren. In groep 5 zijn we bij het rekenen bezig met het tellen tot 1000 en zijn we hard aan het oefenen met de tafels. Bij taal leren we woorden op alfabetische volgorde zetten, leren we wat een waar- en wanneer deel is en herhalen we het werkwoord  en het bijvoeglijk naamwoord. Uiteraard mogen we iedere dag even lekker naar buiten en krijgen we vakken, zoals handvaardigheid, tekenen, schrijven, en spelling. Daarnaast krijgen we muziek, gym en godsdienst van een speciale vakleerkracht.  We hebben het heel erg leuk in onze klas en we proberen er iedere dag weer een feestje van te maken. We zorgen ervoor dat we aan het einde van de dag allemaal hard gewerkt hebben, iedereen tevreden is en met een grote glimlach naar huis gaat.

We hopen dat jullie een indruk hebben gekregen hoe het er bij ons aan toe gaat. Tot snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Facebook