Groep 6/7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8!

We hebben een gezellige klas en hebben veel te leren in de bovenbouw! Zo werken we hard aan spelling en taal volgens de methode Taal Actief. Voor de verwerking van taal en spelling gebruiken wij een Chromebook  We werken met de methode Wereld in Getallen 5 voor rekenen. De verwerking vindt plaats op een Chromebook. De rekenmethode is adaptief, elk kind verwerkt op zijn eigen niveau. De methode Alles-in-1 gebruiken we voor de domeinen aardrijkskunde, geschiedenis, techniek, cultuur, Engels en natuur. Daarnaast gebruiken we ook de methode Groove me voor Engels. Voor technisch lezen en begrijpend lezen volgen we de methode Atlantis. Voor studievaardigheden de methode Blits.

Onze gymlessen worden gegeven door een vakleerkracht.

Elke donderdagmiddag hebben we een spreekbeurt/boekbespreking. We drinken dan een kopje thee (met een koekje) tijdens het nabespreken.

Alle kinderen hebben een weektaak waarop staat bij welke lessen instructie hoort en welke lessen zelfstandig kunnen worden gedaan. Kinderen hebben veel verantwoordelijkheid en kunnen zelf keuzes maken.

Verder doen we nog veel en veel meer, zoals:

  • Veel lezen, lezen leuk maken. Ook strips vinden we erg leuk.¬†
  • Teken les in je eigen tekenschrift
  • Crea met de hele school op vrijdag
  • Google presentaties gebruiken om stof te verwerken maar ook zelf digitaal creatief te zijn
  • Samenwerkopdrachten

Ons motto: groepen 7 en 8 doen het samen!

Wij gaan er samen een fantastisch jaar van maken!

Facebook